Boekrecensies en reacties ''Mennonieten Eijland & Museumplein,

twee eeuwen wonen en werken tussen polderslootjes'.

De alom geprezen autoriteit - auteur, publicist en voormalig medewerker van het toonaangevende historische blad Amstelodamum, Mr. J.H. (Hein) van den Hoek Ostende meldt het volgende: "Ik wil niet nalaten u te complimenteren met het fraaie boek. Zowel de vele erin verwerkte gegevens, óók over tuinders en waskaarsenmakers, als de talrijke illustraties, waarbij met name de familieberichten, inschrijvingen in de talrijke registers en advertenties de aandacht trekken, maken het bijzonder waardevol. Een opmerking over uw tekst: Het afbranden van de Jonge Visscher in 1848, lijkt mij niet juist. Toen brandde de Swaan af.
Waar de namen Kruizinga, Kam en Nieuwenhuis verbonden zijn aan Watergraafsmeer, Warmoesstraat en Herenmarkt, hoort de uwe voortaan bij de Mennonietensloot. Ik kan u verzekeren dat ik uw boek met veel belangstelling gelezen heb."


Medewerker
van ‘De Hollandsche Molen' database
: "Wat een interessant leeswerk zeg! Een indrukwekkende hoeveelheid details en heel veel mooie afbeeldingen, schitterend!"

Publicist over Amsterdamse historie: "Ik ben geïmponeerd door de inhoud. Complimenten! Op bladzijde 149 staat een plattegrondje dat ik zelf dolgraag gemaakt (en gebruikt) zou hebben. Ware het niet dat ik mijn bedenkingen heb over de juistheid van de weergave. Ik was toch al die tijd van mening dat de Mennonietensloot en ook het Groenhovenspad parallel aan de kavelsloten hebben gelopen, zoals er onderaan het plattegrondje nog een paar voorkomen. Iets om aan te passen bij een tweede druk?"

Een lezer: "Wat een mooi boek. Het is duidelijk dat er héél wat tijd aan onderzoek besteed is! U heeft wel heel veel nieuwe bronnen weten te ontsluiten. Het goede Nederlandse taalgebruik en de soepel lopende teksten samen met de prachtige illustraties maken het tot een genot om te lezen".

Website CBG Forum: "NIEUW boek - Er is onlangs een zéér interessant en leuk boekje uitgekomen over de bevolking van het Mennonietenpad in Amsterdam tussen 1662 en 1886, genaamd "Mennonieten Eijland & Museumplein, twee eeuwen wonen en werken tussen polderslootjes". ECHT EEN AANRADER!

WIJKKRANT - Vondelpark, Oud Zuid en Concertgebouwbuurt: plaatste onderstaande recensie in de wijkkrant van september 2010.


WIJKKRANT - Binnenkr@nt, Weteringbuurt: plaatste onderstaande recensie in de wijkkrant van december 2010.

Meer recensies zullen t.z.t. verschijnen in: MOLENS - De Hollandsche Molen, GENS NOSTRA - Nederlandse Genealogische Vereniging, Centraal Bureau Genealogie.   

Meer over het boek vindt u HIER...