Vanaf het moment dat ik kon lezen, was ik al gefascineerd door het naambordje van mijn oma (moeders kant). Zij woonde in een grachtenpand in Amsterdam met uitzicht over de Sloterkade, op de eerste etage compleet met spionnetjes (kleine spiegeltjes aan weerszijden van de ramen). Voor een kind dat opgroeide in het toen nog dorpse Zandvoort, sowieso al een belevenis.

Haar naambordje vertelde mij dat zij J.H. Bouweriks heette, mijn moeder van Wereld, mijn vader Haagen. Wat wist ik van familierelaties, scheidingen, buitenechtelijke kinderen etc.?

De naam Bouweriks werd nog boeiender toen ik via een tante het spannende verhaal hoorde over de herkomst van die naam. Het zou oorspronkelijk Bovreriks (Pools) zijn geweest. Het ‘genealogie virus' had zijn eerste sporen achtergelaten.
Ik groeide op in klein familieverband. Er waren slechts: één oma, twee tantes (waarvan er één in Canada woonde) en één oom, twee nichtjes en één neef, allen van moeders kant en zij woonden in Amsterdam. Samen met twee jongere broertjes, was dat alle familie die ik had, dacht ik... 

Rond 1977 vernam ik op verrassende wijze dat ik in Brussel ook nog een veel oudere halfzus had, uit het eerste huwelijk van vader. In de jaren erop volgend werden - door de oorlog verloren familiebanden - zowel in Nederland als in Australië - hersteld. Zoals met mijn tante Doortje (vaders zus), haar man en drie kinderen. Zij waren al vóór mijn geboorte geëmigreerd. Hoewel van dezelfde generatie, hadden Doortje's dochter en twee zonen al bijna volwassen kinderen. Vervolgens verhuisden mijn beide broertjes ook ‘down under' en werden onze kinderen geboren.
De stamboom van de familie van Wereld werd door een zeer verre verwant in kaart gebracht. De ‘Amsterdamse tak' bleek volgens hem daar te eindigen...

Toeval? Ruim vijftien jaar geleden gingen mijn (half)zus en ik tegelijkertijd naar elkaar op zoek. Via de Australische familie vonden wij elkaar. Na een heerlijke familiereünie tijdens onze eerste fantastische reis door Australië, kreeg ik van neef Wim / Bill het verzoek om eens... wat uit te zoeken ten aanzien van de voor hem, vrouwelijke lijn 'Haagen'. Bill en zijn zoon Michael bleken vanuit Australië de mannelijke lijn 'de Vink' van hun stamboom uitgezocht te hebben.
Overigens delen we een vreemd verstrengelde familie. Drie telgen Haagen uit één gezin trouwden namelijk - in eerste instantie - met een broer of zus uit hetzelfde gezin de Vink.
Ik ben samen met mijn zus (een 'halve' de Vink) begonnen en niet meer gestopt, het 'genealogie virus' had ons goed te pakken. Blijkbaar toch een ‘familiekwaal'...

Na verschillende studies heb ik o.a. gewerkt als leraar, redacteur van tijdschriften en boeken, PR-medewerker, Web Content-manager en tekstschrijver. Op verzoek van uitgeverij Kosmos schreef ik als hoofdauteur een reeks informatieve boeken.
Schrijven werd dus een onlosmakelijk deel van mijn leven. Met daarnaast het voorouder-onderzoek; wat begon als vrijetijdsbesteding, is uitgegroeid tot het ambacht van chroniqueur ofwel verhalenverteller van de zogenaamde ‘kleine histories’. Dit resulteerde o.a. in een aantal historische boeken, een reeks van  Voorouder-Blogs 
En daarnaast doe ik op verzoek - stamboomonderzoek naar - niet gerelateerde - families of personen. Zoals voor jubilea van (familie)bedrijven; verhalen cq historie en / of het ontstaan van buurten of straten. Dit alles samengebracht tot een leesbaar verhaal, in de context van het betreffende tijdsbeeld en leefomgeving. Het resultaat kan worden gepresenteerd in boekvorm, tijdschrift of als E-book, afhankelijk van uw wensen en budget. Interesse? Contacteer mij!




 

Daar er nog meerdere in leven zijnde personen voorkomen in mijn Blogs - is het in verband met hun privacy - NIET TOEGESTAAN om deze gegevens of foto's over te nemen. Data met betrekking tot overleden personen, kunnen worden overgenomen. Mits, alléén ten behoeve van aanvulling van andere stambomen en voor NIET commerciële doeleinden. Neemt u iets over, dan stel ik een bericht en bronvermelding, waar mogelijk een link, zéér op prijs. Aangeraden wordt om altijd - via de originele bronnen - data - zelf te controleren.  




Vrijwaring
 
De inhoud wordt met zorg samengesteld, maar kan fouten bevatten. Aan de inhoud van de Blogs kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.